zaterdag 7 maart 2015

SOS kipcurry

Ik ga er vanuit dat de naam van dit gerecht ons moet waarschuwen voor de mate van pittigheid...SOS, let op!
Dat valt echter wel mee (of tegen, het is maar hoe je het bekijkt). *smile*


Makkelijk gerecht wederom uit Ainsley Harriot zijn kookboek 'snel & slank'. Ik heb alle ingrediënten voor dit gerecht eigenlijk standaard in huis. Leuk om te maken als je onverwacht eters krijgt en niet een pizza, Chinees of patat wilt laten bezorgen. Dat kost je een bak met geld en duurt meestal ontzettend lang en in 15 minuten kan dit gerecht op tafel staan.
Lekkere salade erbij en klaar!

Later deze week zal ik nog een bonenburger maken uit dit fijne kookboek.

Liefs
@nnemieke

Voor 6 personen:
Ingrediënten voor de saus
1 pak passata (gezeefde tomaten)
1-2 el currypasta
400 gr gare kiptandoori of kip tikka (als je die niet hebt kun je gewone kipfilet bestrijken met tikka of tandooripasta)
150 ml Griekse yoghurt 0% vet
1/2 tl tafelsuiker
peper en zout

Ingrediënten voor de rijst
2 tl plantaardige olie
1 ui, gesneden
675 gr gekookte rijst
1 tl koenjit/kurkuma
25 gr gele rozijnen, maar eenvoudig in te wisselen voor bruine
eventueel geschaafde amandel om te garneren

* Bak de kipfilet gaar in een grilpan.
* Doe de passata in een kleine pan, roer de currypasta erdoor en laat alles rustig doorwarmen.
* Kook ondertussen de rijst. 
* Verhit de olie in een grote pan en roerbak de ui in ca 4 minuten glazig. Schep de koenjit en rozijnen om met de rijst (zodra deze gaar is) en warm alles op laag vuur 3-4 minuten door.
* Voeg de kip en yoghurt toe aan het tomatenmengsel, roer alles goed om, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen tot alles warm is.. Breng op smaak met peper en zout.
* Breng de rijst op smaak en verdeel over de borden.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten