zondag 21 september 2014

Havermout dadel repen

Dit is voor mij nu al een succesrecept: snel te maken en o zo smakelijk.



Het fijne ervan vind ik ook dat je niet zo heel veel ingrediënten nodig hebt. En ik zie mogelijkheden om te variëren, is natuurlijk ook fijn *smile*.

Het recept komt van yellowlemontreeblog, een feestje om op rond te neuzen!





Geen heel verhaal dit keer, gewoon: hup, de keuken in jullie! Aan de slag...

@nnemieke

Ingrediënten:
150 gram havervlokken
150 gram gemengde noten (amandelen, walnoten, pecannoten)
200 gram dadels
4 flinke el honing (of dadelstroop of agavesiroop)
4 flinke el pindakaas, (of een andere notenboter zoals amandelboter cashewnoten)
snufje grof zeezout
* Verwarm de oven voor op 180 graden. * Hak de noten grof en doe deze samen met de havermoutvlokken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de havermout en noten in ongeveer 10 minuten tot ze lekker beginnen te geuren. Haal het rooster uit de oven en zet apart.* Doe de dadels in de keukenmachine en maal fijn tot een dadelpuree. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat het malen wat beter gaat. Op een gegeven moment ontstaat er een soort deegbal.* Verwarm de honing samen met de pindakaas in een pannetje. Roer goed door zodat er een notenstroop ontstaat. Zet het vuur niet te hoog, dan plakt het vast en komen er klontjes.* Doe de noten en havermout bij de dadelpuree in de keukenmachine. Voeg een klein beetje zeezout toe. Laat even draaien zodat alles goed mengt. Hier kun je zelf duidelijk de keuze maken in welke mate je de havervlokken wat fijner of juist grover wil hebben. Alles is goed!* Schep het dadelnotenmengsel in een kom en voeg de notenstroop toe. Roer door elkaar totdat alles goed aan elkaar plakt.* Bekleed een ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Schep het dadelmengsel hierin en verdeel over de vorm. Druk goed aan bij de randjes en strijk plat met een spatel.* Zet de bakvorm ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het goed hard wordt.* Til het dadelmengsel uit de vorm op een plank. Snijd in repen. De dikte van je repen is afhankelijk van de vorm die je gebruikt hebt. Het originele recept gaat uit van ca 12 repen. Ik vond ze dan veel te groot en heb ervoor gekozen om ze nog eens dor de helft te snijden. Ook hier: doe wat je zelf goed vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten