donderdag 29 mei 2014

Mobiele thuis

Eerlijk is eerlijk, ik zag wel een klein beetje op tegen de tijd in de camper. Inmiddels had ik een extra tas aangeschaft om onze nieuwe aankopen in mee te nemen en ik was toch wel bang dat het allemaal niet zou gaan passen.
Totaal overbodig!
Onze camper was werkelijk mega groot, alle spullen konden in de kastjes dus we hoefden niet uit tassen te leven. Een hele geruststelling.


We hebben heel wat geld uitgegeven aan de coffee to go...
Isa en Merijn vonden het heerlijk om bovenin te spelen. Bij iedere stop klom Isa al naar boven. *smile*
We moesten uiteraard wel even wennen, het eerste stuk van de reis zijn er regelmatig kastdeurtjes en lades opengevlogen in een bocht. Of schoof het speelgoed van de tafel...

Dit deel van de reis moesten we 'tot rust komen'...veel wildlife zien en vooral écht met elkaar zijn.
Niet allemaal gelukt omdat de lat best hoog lag wat verwachtingen betreft. Toen viel met name het weer tegen waardoor ook het programma anders verloopt etc etc.
Het is niet anders, verwachtingen bijgesteld en genoeg mooie, leuke, bijzondere andere dingen gezien en gedaan!

Van Melbourne reden we naar Philip Island, om de Pinguïnparade te bekijken. Super bijzonder om zoveel dwergpinguïns bij elkaar te zien! Ik vind het een aanrader *smile*
De volgende dag naar Geelong, start van The Great Ocean Road. Toch al best een behoorlijke afstand.
Op dinsdag de werkelijke start van the GOR: met regen! Het kwam écht met bakken uit de lucht de hele dag. Het bleef maar grijs, koud en nat. 
Jawel, we hebben kangoeroes gezien! En het waarschuwingsbord
stond bij the 12 apostles...
Dag 2 van the GOR was gelukkig een stuk beter! Want ook al is de kust fantastisch mooi en besef je je dat het bijzonder is om er te zijn...met het zonnetje en een blauwe lucht is het allemaal toch nét even iets leuker en mooier!
Zo hebben we besloten om een stuk van de hoofdweg af te gaan naar Cape Otway, het meest zuidelijke punt van de Australische kust. We reden door het regenwoud en hebben een kleine wandeling gemaakt bij een vuurtoren. Leuk, maar nog niet spectaculair. Op de terugweg hebben we echter koala's in het wild gezien! Ik zag er opeens één op een tak boven de weg zetten en vervolgens zagen we er nog meer. Hoe cool is dat?! (bij regen hadden we de route niet eens gaan rijden...)
En dan 'The 12 apostles', je hoort er zoveel mooie verhalen over dat het eigenlijk alleen maar kan tegenvallen. Maar nee! Het uitzicht was aan alle kanten even spectaculair en grandioos *smile*

We hadden bedacht dat we iedere dag circa 200 km zouden moeten rijden om op tijd bij the ferry naar Kangaroo Island uit te komen. Lijkt niet zoveel, maar door de wegen, de camper en de vele stops die je maakt ben je toch wel een hele dag zoet. We zijn 2 dagen zelfs in het donker pas aangekomen. Dat was toch wel erg lang hoor.

We konden Isa dan een beetje zoethouden met de belofte aan een duik in het zwembad. *smile* 
En toen, tromgeroffel graag...


Een pizza zoals ik nog niet eerder gegeten heb! In een klein gehucht, Robe, waar 10 huizen staan en 1 pizzeria...
Pizza belly pork: zwarte olijven, salsa verde, gekarameliseerde ui, rode paprika, aioli en dus varkensbuikspek (belly pork klinkt een stuk aangenamer overigens). Wat een grandioze combinatie. Ga ik thuis zeker eens proberen!

De laatste dag hebben we nog een enorme rit gemaakt in de regen, afschuwelijk saai! Vervolgens kwamen we in het donker aan bij een boerderijcamping waar een restaurant moest zijn, maar er dus niet was. De camper stond super scheef, het waaide heel hard en het was koud. Het humeur werd er niet bepaald beter op.
In een pub hebben we wat gegeten (dit was dan ook de enige plek waar dat mogelijk was), wel leuk dat dat van een Nederlander was die daar al zo'n 30 jaar woont. Toch nog een leuke afsluiter van de dagen op het vasteland.

We hebben nog 2 nachten op Kangaroo Island voor de boeg en daarna 2 nachten in Adelaide...

@nnemieke





Geen opmerkingen:

Een reactie posten