zondag 16 maart 2014

Serious diner

Het is alweer 3 maanden geleden dat we op school meewerkten aan Serious Request "Let's clean this shit up".
Iets wat heel klein ontstond werd door de kinderen op school behoorlijk goed opgepakt en als team besloten we op de startdag van de actie op school nog een ludieke teamactie op touw te zetten.
Een culinair 6-gangendiner zou het gaan worden. Ouders konden via Marktplaats bieden op een couvert en de 14 hoogste bieders werden op vrijdag 14 maart verwacht in de teamkamer van school.

Ik heb het menu samengesteld, de taken werden verdeeld, boodschappen gehaald, opgeruimd, gekookt, tafel gedekt en zo hebben we gezamenlijk een heerlijke avond gehad op school.

Bang dat ik 'in de paniek zou schieten' om het overzicht te houden bleek niet nodig, door de fijne samenwerking kwam alles op tijd op tafel (en de stoppen sloegen maar 3x door, valt best mee toch?! *smile*). 

Wát een fantastische belevenis...volgend jaar weer?

@nnemieke

ps. Om jullie niet in 1 keer te overladen met alle recepten zal ik het in kleine delen aanbieden *smile*

Courgettetaartje met verse mozzarella en basilicum-munt-amandelpesto
Ingrediënten:
1 kleine gele courgette, in plakjes van 1/2 cm
1 kleine groene courgette, in plakjes van 1/2 cm

1 el extra vergine olijfolie

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 bolletjes buffelmozzarella
bakpapier

100 ml olijfolie
75 gr basilicumblaadjes
30 gr muntblaadjes
1 teentje knoflook
50 gr gepelde amandelen, geroosterd
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
grof zeezout
versgemalen peper

Maak eerst de pesto. Doe olijfolie, basilicum, munt en knoflook in de keukenmachine en draai tot de kruiden grof gesnipperd zijn. Hak dan kort de amandelen erdoor. Voeg ten slotte de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Probeer even uit wat je wilt qua smaak, vind je het lekker om de munt wat meer terug te laten komen dan voeg je nog wat extra munt toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een grillpan en bak de courgettes tot ze een beetje bruin zijn en mooie grilstrepen hebben.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg er de plakjes bladerdeeg op (ik vond het leuk om de bakjes een beetje rond te snijden, zag er net iets gezelliger uit). Snijd langs de randen, 1 cm van de kant, het bladerdeeg een beetje in (niet helemaal doorsnijden). Zo krijg je een klein opstaand randje tijdens het bakken.
Verdeel over elk vel 1 eetlepel pesto. Beleg dan met de 2 soorten courgette. Bestrooi met de peper en zout.

Bak 20 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de warme taartjes.
Je kunt ervoor kiezen om de taartjes dan nog heel even terug te zetten in de oven, maar niet te lang!
Serveer warm met de pesto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten